lauantai 19. toukokuuta 2012

OVP World Championship!

La 19.5.12

Pohojoisen-Suomen Hickson Gracie eli Alfamale-Tomi teki taas suuren kulttuurityön järkkäämällä Oulun ekat BJJ-kisat Kamppailuklubilla, eli BJJ Oulu Openin, kansan suussa tietenkin OVP World Championships. Olikohan noin 65 ottelijaa paikalla Oulusta, Kainuusta, Rovaniemeltä ja Jyväskylästä ainakin.

Perjantai-aamuna Alfamalelta tuli varmitus, että värivyö-sarjat tarvii lisäreserviä ja pääsin mukaan listoille. Pe-aamuna samantien puntarille ja paino oli kilon yli. Perjantai sitten aika pienellä syönnillä ja La-aamulla kisapuntarilla oltiin puvun kans 87.5kg eli hyvin alle, mutta sarjaksi seleviskin +88kg. Prkl Perjantaibisset skipattiin siis ihan turhaan.:)

Peruslämmöt, käytin sykkeet ylläällä ja yritin puristella kipparikallet lämpimäksi ettei hapottas. Pikkurilli oli ihan saat*anan kipiä, puristaminen hankalaa. Eka matsiin Jyväskylän sinivyö, veti gaardiin (PLÄÄH). Ähellyksen jäläkeen ohitin gaardin, kaveri pelas hyvin ja sai pariinkin otteeseen takas butterflaihin, jossain välissä toinen garden ohitus mulle ja nihkiä leikkurikuristusyritys, mutta kaveri pyörähti ja sain darcen kiinni mitä hakkiin tovin, mutten saanu lopetettua. Pyörähin selekään, mutten saanu huukkeja  ja kaveri sai käännettyä mut gaardiin missä ähötettiin loppuaika, 6-0 pistevoitto mulle. Ei tuntunu otteleminen ihan parhaalta menolta, kaveri puolusti hyvin, enkä saanu lopetettua vaikka oli paikka ja hapottikin lopussa ihan kunnolla. Taitava kaveri kyseessä, sillä voitti lopulta avoimen sarjan.

Toka matsiin ja finaaliin sitten tuttu mies omalta salilta, eli Derrick-Tommi. Pystyssä revittiin ihan reippaasti, Tommi sproolas mun shootin, jonka jäläkeen yritti ite yhen jalan alasvientiä minkä sain passattua. Tuon jäläkeen sain yhen jalan ja palomiehenpyörän-sekotuksen kiinni ja suht komian alasviennin. Tämän jäläkeen pääsin vahavuussalueelle eli päälle ja saidiin, josta mounttia ja selekää, sekä yks suht tiukka armbar yritys, mutta Tommi puolusti hienosti. 17-0 pistevoitto mulle, ja tässä matsissa oli "normi" fiilis, pystyin pelaan omaa peliä eikä hapotellu.



Vain kahella matsilla siis oman sarjan voittoon ja lahajakorttipalakinto Napteekkiin hienoimmasta alasviennistä. Sormi oli matsien jäläkeen ihan paskana, eli suosiolla luvattuihin toimitsijan hommiin ja Avoin sarja jätettiin vierailijoille.

Näkymää toimitsijan pöyältä:


Tällä iällä kaikki tsäänssit päästä ottelemaan pitää ottaa, ja onneksi avautu mahis kisata. Edelliset painikisat lähes vuojen takkaa eli Sawo Open viime vuojelta. Onhan se kisojen oma jännityksensä ja kunnon kamppailut hienoa fiilistä. Eka matsin suoritus jäi vähän harmittaan, olis pitänyt ehkä vielä raaemmat lämmöt kovan sparrin muodossa ottaa ku alako matsissa hapottaan. Tokassa matsissa oli tosiaan semmonen oikia fiilis mikä pitäs kisoissa olla. Oon vieläki liikaa lukkisorientoitunu ja puvun kans hankaluuksia, esim. jos kaveri on hyvä gaardinpelaaja. Siinä on siis työsarkaa. Lopetuksia en saanu mikä oli vähän huono, sillä lopetukseenhan ottelu pitäisi saaha lopetettua. Sormi on romuna, pitää Maanantaina yrittää päästä lääkäriin.

Kisat saatiin vietyä hyvällä sykkeellä läpi ja kaikki Oulun Kamppailuklubin talkoolaiset teki hyvää työtä, kisaajat veti tunteella ja tunnelma oli BJJ-tyyliin hangloose!

9 kommenttia:

Suden Pullistus kirjoitti...

Näätä on kovis! Sormelle paranemisia!

LohiJii kirjoitti...

Reservistä ujosti podiumin huipulle, onse Näätä! Noista lämmöistä saat joku kerta luennoida. Minulle on edelleen mysteeri, miksi sykkeet pitäs ottaa korkeelle ennen matsia ja miten tämä kannattaa käytännössä hoitaa. Huonokuntosella (minulla!) loppuu muuten eväät jo ennen ku juhlat on saatu käyntiin... :)

Tikitalk kirjoitti...

Hjuva Näätä! Muun värinen mitalli ei meille ois kelvannukkaan, ku on totuttu jätkän mestaruuksiin!!

Näätä kirjoitti...

Höhöö Tiki, Näätä - Piirikunnallisten people's champion. :D

Tällä hetkellä ei rahkeet riitä koviin kinkereihin, mutta ens vuonna ois tarkotus palata osallistujana nujujen SM-tasolle. Mikä laji ja onko yleinen vai Masters nii katotaan...ne viikon päästä olevat No-Gi SM:t olis kyllä houkutteleva "ottelumuoto" (=ei jalakalukkoja, ei pukua), vois sopia meikän ottelutyylille. Mutta onneksi Suti ptää MWE:n kananrinnalla esillä.

LohiJ - Tämä mun lähtökohta on, että ekaan matsiin mentäessä olisin jo "matsannut" perustuu kahteen asiaan:
1) Northernmoust on sanonu, että pitää olla kunnon hiki ku menee matsiin. Ja Northernmoustin sana matsihommissa on LAKI.:)
2) Omat kokemukset. Esim. niinku vähä aikaa sitte jubattiin, niin ei shuuttejakaan voi reenata kunnolla vasta kun reenien lopussa kun jalat&nahkat&nivelet ovat lämmenneet kunnolla. Siis mies on oikesti kuuma-kostea-hikinen. Ei ne isot setit vaan lähe jos ei kone lämmin.

Sitten ne sykkeet, en siis meinaa sykkeitä pelekästään, vaan meinaan, että oisin käynyt ennen oikiaa matsia matsinomaisessa fiiliksessä (kova syke, kaikki lihakset tekee töitä) nii se helepottas matsijännitystä ja se eka maitohappo mikälie-aalto olis hoijeltu jo lämmittelyissä alta pois eikä sitten tulis yllätyksenä ekassa matsissa. Toisaalta mulla on lähes aina kisoissa ekan matsin jäläkeen olli käet hapoilla ja lopussa ==> seuraava matsi helepompi, kuten esim. tänään kävi. Eli vois vetää johtopäätöksen, että sitä tulee ekassa matsissa puristettua kuitenkin hanat kaakossa, kun pitäs ottaa rennosti. Sitte toka matsiss jännitys jo helepottanu, ja peli rennompaa. Tähän auttas varmasti se, että pääsis kisaamaan ueammin.

No tuo tapa on kuiteski sopinu mulle. Voi olla, että mun kisapäivän +10 000Kcal lämmönylläpito-hyppimiset ei vältämättä oo se optimaalisin tapa.:)

LohiJii kirjoitti...

On nää kisavoitot minun mielestä kovia suorituksia siinä mielessä, että harva ihminen edes uskaltaa haastaa itsensä piirikunnallisella tasolla, joten ei tarvitse yhtään vähätellä näinkin hienoa suoritusta. :)

Nyt selveni minullekin konkreettisella tavalla nuo lämmöt, kiitos tästä. En ollut osannut ajatella, että varsinkin tuo kisasykkeiden ottamisen menttaalipuolen vaikutus voi auttaa rentoutumaan kisatilanteessa.

Anonyymi kirjoitti...

juu. Kisatilanne on aina eri. Lindgrenin mikkeä lainaten. Kilpailuissa molskin reunalle voi jännityksen vuoksi jäädä 20
prossaa voimista. Siksikin pitää ottaa hyvä lämpö aina ennen ekaa ottelua. T. Tupoksen couture.

Unknown kirjoitti...

Hei :-) nautin sinun matsista Tomin kanssa .-) 2 isoa, voimakasta, taitava SPARTAN miestä :-) Siinä vaiheessa harmitti että teidän piti pysyä siinä pikku neliön sisällä :-) Meno oli sen verran lentävä ja kaunista.
Samalla haluaisin kiittää. Sinun ohjeistuksista ja chempeistä. En valitettavasti aina kuulut kaikkea ,( veri sen verran kovasti virtasi päässä ) mutta ne jonka kuulin auttoivat TODELLA paljon. Antoi tietyn varmuuden ja itse luottamuksen tilanteeseen. Kun katsoin matsit, kuuntelin sinun neuvot ja harmitti että en osannut silloin niitä kaikkea toteuttaa. Esim.. rauhoittua eikä hyppiä kun duracell pupu.. Otan tästä oppia. Matsien jälkeen olin niin ajatuksissa ja sekaisiin että en muistanut kiitä. ISO KIITOS!!!! ja kumarrus :-) tästä on hyvää jatkaa eteenpäin!
P.s: hieno bloggggggi :-) sait uuden lukijan :-)

Ksenia Evdokia Väänänen

Näätä kirjoitti...

Basiba Ksenia.:)

Saat olla ylypiä ittestäs.
Jo pelekkä osallistuminen BJJ-kisoihin missä vejetään täyellä kontaktilla on kova juttu. Ja tiedän, miten kovaa olet treenannut ja tehnyt sen perhe- ja työarjen keskellä. Todella hieno homma. Niinkuin olen täällä blogissa aiemminkin sanonut, nostan aina hattua miehille ja naisille, jotka uskaltavat haastaa itsensä niin henkisesti kuin fyysisesti kisaamalla. Ikä, sukupuoli, työt...ne ovat tekosyitä jos on paloa johonkin hommaan.

Matsien jälkeen olin aistivinani sinussa JUURI SITÄ FIILISTÄ minkä matsaaminen parhaimmillaan antaa. Addrenaliini virtaa ja suu käy. Priceless.:)

Tervetuloa lukemaan meikäläisen reenijorinoita. Painihommat on nyt valitettavasti tovin tauolla sormivamman takia, mutta keksitään jotain muuta...

Unknown kirjoitti...

Spasibo i tebe :-))) Pidetään peukut että pikkurilli paranne pian. Luulenpas että sinulla ei tule ongelmia keksii itselle reeneja. Tuon perustella mitä luin, on aika valtavasti mitä osat tehdä. Mukava viikon loppua!

Ksenia Evdokia Väänänen