maanantai 21. tammikuuta 2013

Tähystys ja kuntoutus alakaa

Ke 16.1.13

Polovi tähystettiin, ulukopuolisessa kierukassa repeämää joita ei ilmeisesti saanu kiinni joten irronneet romut poistettiin, sisemmässä nivelraossa lievää nivelrikkoa. Lääkärin mukaan "ei ole mikään 15-vuotiaan polvi, mutta olosuhteisiin nähden suht siisti".

Torstaina alotin kuntoutuksen, Perjantaina nakkasin kepit v*ttuun ja aloin hinkkaan kuntopyörää NA:tikassa. Joka päivä hinkannu ja aina väliin kuntoutukset ja leukoja+renkaita+punnerruksia+keskiroppaa iliman hikiä. Meleko dilemma hikinarkkarille. Keskiviikkona pitäs saaha tikit pois, siihen asti no-sweattia ja tulevat viikot tietty kuullostellen.

Polovessa on siis vanahaa ja uutta vammaa ja sille ei mitään voi. Tulevaisuus ei näytä ruususelta, mutta jahka saan tän operaatiotrauman alta pois aletaan nätisti kokeileen mitä voi tehä. Siinä sairaalapetillä ku makasin ja ottasarvi hakkas kattolistaan asti niin päätin, että tänne en enää tuu. Kerran aiemminki oon maannu helevetin kylymässä kiinalaisessa "sairaalassa" sydänvilimiletkut kiinni ja tuijotellu halennutta betonikattoa, eikä sillonkaan ollu voittajafiilis. Sillonki tein yhen päätöksen ja hyvin on pitäny.:D Eli, nyt jatkossa jumpataan miten voidaan, ja koitetaan pitää mies kunnossa, mutta suurempi riehuminen jää varmuudella pois. Joten muutamalle kamppailu-urheilu-unelmalle on pakko nyt vaan sanoa hyvästi.

Ma 21.1.13

Kuntopyörää + kuntoutus.
- TV-keskiroppa
- Leukoja, yhen käen roikuntaa ja alakuvetoja

6 kommenttia:

LohiJii kirjoitti...

Just tänään mietin, että mitähän ukolle kuuluu. Paska juttu, että ei himoliikkujan polvi kestä ryskäämistä, mutta faktat on pöydässä ja niille ei voi mitään. Et toisaalta vaikuta jossittelijalta, vaan eteenpäin on mentävä. Nopeasti oot päässyt leikkauksen jälkeen kuitenkin vauhtiin. Ilmeisesti varsin nopea kuntoutuminen on mahdollista tuosta kierukan osan poistosta?

Itellä nyt yli 2,5kk takana ja polvi kestää kävelyn, uinnin (krooli), pyöräilyn ja soudun. Silti lievää napsumista ja lukkiutumista on edelleen havaittavissa. Kyykky omallakin painolla full ROM on edelleen no no ja kipu muistuttaa voimakkaassa sisä- ja ulkokierrossa. Toisin sanoen painihommat ei ole ajankohtaista vielä pitkään aikaan ja lievästi pelottaa lähteä kokeilemaan polven kestoa. Onneksi aina voi alkaa sikabulkille ja RHP-hommia harrastamaan. :)

Kovasti tsemiä sinulle, ja blogiin tietenkin päivitystä kuntoutumisen etenemisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän sulla Näätä on meriitit tehtynä painihommista ja monesta muustakin kamppailusta:) Toki ymmärrän, että ku nälkää oli vielä jäljellä niin varmasti v*tuttaa. Mutta ei hetkenkään epäilystä ettetkö nouse tästäkin ja varmasti löytyy mielekästä haastetta jatkossakin jostain hikiliikkumisesta. Ei muuta ku pää pystyyn!
- tupoksencouture

Tikitalk kirjoitti...

Joo päätä vaan pystyyn ja huolella kuntoutus. Nyt ei tarvi pitää kuntoutuksessa kiirettä ku kisat ei kolkuttele ovella.

Ja ohan varmasti hikinarkkari pääsee vielä kokemaan "endorfiiniryöppyjä" liikunnasta, vaikka ne ei oiskaan lukkopainin sm-kisoissa.

Tsemppiä!!

Näätä kirjoitti...

Ainahan on jossiteltevaa, mutta siitä pitää päästä eroon ja koittaa saaha energia viemään miestä eteenpäin.

Joo suht nopeaa toipuu (siis koko kierukkaahan ei poistettu ONNEKSI), kävely vielä pikkasen varovaista, portaat alaspäin pitää hiukka keskittyä. Ite haavat kipeät ja polovi vielä osittain "jäykkä". Varmasti ottaa ainakin kuukauen, että voi sanoa minkäläinen tuli...VOitas panna yhteinen tavote inva BJJ-rolleille tuonne myöhempään kevääseen?:)

TC & TT: Näläkää jäi ihan hirviästi...Viime kesänä sain raksan sille mallille, että mies oli että "nyt isketään taas kisamatoille", no sitten meni se tissi, mutta sen leikkauksen jäläkeisenä päivänä mulla oli pläni paperilla, että miten isken tänä vuonna lukkopainin ja vapaapainin SM:iin..noh, sinne meni.:(

LohiJii kirjoitti...

Jätetään ilman muuta optio voimaan keväälle!

Tupoksen Couture kirjoitti...

juu. Inva väännöt sovittu:)