sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Rio de Janeiro

Vk 20-21.2013

Oi!

Fraulle tuli työkomennus Rio de Janeiroon pelastamaan katulapsia ja sademetsiä, niin pakkohan se oli päästä tuommoseen mestaan reissuun mukaan. Oma pesue jäi lastentöihin kotia, ostettiin niille pariksi viikoksi mikropitsoja ja hyvinhän nuo pärjäsivät.

Elämän ironiaahan on, että mies on BJJ:n syntysijoilla Brasiliassa, mutta ei nujua.:(
Päätin jo ennen reissua, etten lähe riskeeraamaan ja painimaan, sillä gringoltahan olis vejetty luulot pois heti aluksi, eikä huvita enää invalidisoitua poloven kans tästä enempää...Joten reissun reenit meni Ricksonin hengessä rantapummina jumppaillessa Fraun painaessa duunia. Ja olihan mukavaa!

Reenit koostu kehonpaino/calisthenics-setteistä ihan tunteella ja fiiliksellä iliman mittään suurempaa ajatusta, eli leukoja, KSP:teitä, punnerruksia, mahoja, pistooleja/askelkyykkyjä/minikyykkyjä litmaselle jne. Betonisaleilla tein lisäksi tempausvaloja iisisti ja joitain tankoliikkeitä. Tein yleensä aamusin yhen "isomman" (10-15min) calisthenics-setin ja sitten jatkoin pitkin päivää pikku seteissä ku mestoja jumppailuun oli joka välissä. Lisäksi turisteillessa tuli käveltyä iha hulluna ja se ja lämpö tuntu tekevän hyvvää polovelle (kolotuksia oli toki sillon tällön ja nyt tietty ku pääsi kotisohovalle). Vuokrasin myös pyörän ja sillä tuli tahkottua lepposasti kymmeniä kilsoja, uiminen oli enemmän "uiskentelua" ja pikkupoikamasita aaltoriemua.:) Kovat oli suunnitelmat jokapäiväisille huolloille, mutta taisin venytellä pari kertaa...koko ajan ku pikku muje lämmössä päällänsä niin ai että tekkee ropistolle hyvvää!

NA brazil style
Tämmösiä rosterisia jumppatelineitä oli rannoilla muutaman sadan metrin välein. Eli biitsipunppi päälle ==> kaltsulle. 
Mankeli
CF-addut vs släbärit palijastaa viimestään turistin
Nämä salit vois toimia Suomessakin sen 4kk vuojesta. Tosin harvemmin nykyäänkään hyvissä puistoissa tungosta reenata on...

Mutta ei oo tosiaan yhtään hassumpi tapa alottaa päivää ku Copacabanan&Ipaneman hietikolla köpötellä aamuauringossa lämmöt, jumpata päälle ja sen jäläkeen ottaa turpaan Atlannin aalloilta ja kookosjuissit pilli lommolla naamaan. Tai paikallista mustikkasoppaa, acaita. :) Ihan mielettömiä aaltoja hakkaa rantaan koko ajan, ja kyllä maakravulla heräs kunnioitus niitä kohtaan. Mieletöntä luonnonvoimaa. Hangloose-surffarithan jauho niitä aamua-iltaa, hurjia jätkiä.

Aamusin jumppaseurana oli pääasiassa todella ripped harmaakarhuja ja lähialueen kasarmien sotilaita. Mm. yks aamu jumppasin peukkuläpyjen kans Tropa de Elitestä tuttujen BOPE-karpaasien kanssa. Mutta oikeiden jumppareiden lisäksi näin myös pari niitä synthol-ukkoa ilimapallolihaksineen (en reenaamassa vaan patsastelemassa)...Näätä was like WTF.:D
BOPE:n jannut aamujumpalla




"Namupasseja"


Demppa

BJJ champ

Ipanema
Tämän lähemmäs jeesusta ei pakana gringo pääse 

"Tappelu" Favelassa 

Yhtenä päivänä olin puolenkymmenen muun länkkärischweinin kanssa turisteilemassa Rocinhan favelassa, joka oli kaikessa kaoottisuudessaan ja järjestyksessään Remontti-Reiska wannabeelle tosi mielenkiintonen paikka. Ei se musta mikään slummi sanan varsinaisessa merkityksessä ollut (vrt. Kemi / Sutin neighborhood ;)), vaan palijo kansaa asui hieman "erikoisesti" johtuen historiasta ja monesta muusta syystä ja paikallisen oppaan mielestä asukkaat olivat hyvinkin tyytyväisiä mestaan (ei veroja, hyvät maisemat, yhteisöllisyys, hyvät bileet, paska haisee, huumejehut pitää järjestystä jne). Siis semmonen ilmeisen "siisti" versio favelasta, kaupungin Pohojois-puolella olevat kortteerit on sitten varmaan persereikiä joka mittarilla. Tai minä mistään mitään tiiä.

No kummiski ku siellä kiipesin niitä kujia ylös, niin yhtäkkiä meleko pöllyissä oleva jannu tuli kylykeen ja nappas mua remeleistä kiinni. Todellisten Pohjoisten kovien katujen kasvatilla (= Tikin kotitiellä ei aina pelannu katulamppu ku pelattiin pihapelejä) oli kuitenkin refleksit kohillaan: kaverin gripit räväkästi irti ==> tönäsy rintaan ja kansainvälinen "mee nyt helevettiin siitä"-komento oululla sille ==> kevyt älämölöhässäkkä ja homma oli ohi yhtä nopeasti ku oli alakanukki. Eli käytännössä oli NO-BIGGIE koko homma, mutta jatkossahan tarinaa tullaan kertomaan, että "Näätä joutu tappeluun huumelordin kanssa Rion kovimmassa favelassa...ja voitti.":)

Naapurin Jaska teki sähkötyöt

- Misä nää asut?
- Se on se punatiilinen talo siinä pääkujan varrella
- OK



Kukapa ei tykkää paikasta, missä pärjää sortseilla ja släbäreillä ja syömisestä maksetaan kiloissa. Rio oli kyllä huikea paikka. Huomenna alakaa taas raato kaivoksella, loppuu kalijantissuttelut ja aletaan jauhaan poloven ehhoilla taas suomireeniä.

Obrigado!

4 kommenttia:

Suden Pullistus kirjoitti...

Jee reeniä, lämpöä, kalijaa, caipista sekä lihhaa! Muuten hyvä raportti mutta Reimarla on oikiasti eliitin lintukoto :-)

Tikitalk kirjoitti...

Jumalauta ku kateellinen!!! Marian koti on copacapana....:)

LohiJii kirjoitti...

Huhhuh! Erittäin ansiokas reissurapsa ja tervettä kateutta ainakin täällä puolen ruutua. Ehkä ruokapuolen kuvilla ois tullut vielä papukaijamerkki, mutta uskotaan ilmankin, että acai on hyvväää...

puuseppähieroja kirjoitti...

Totta ostit Fryen NAhan