lauantai 20. heinäkuuta 2013

Tour de Jyväskylä

La 20.7.13

"Pakollinen" sukujuhula Jyväskylässä iltapäivällä, nii hikinarkkis haisto mäet ja reenisauman, joten Jake kyytiin ja ennen aamunpersettä autonnokka kohti Laajavuorta. Plänissä oli alunperin, että oisin ajanu Oulu - Jyväskylä pyörällä kahessa päivässä, mutta Perjantaina raksanakki venähti ja oli muutenki paska keli niin ei jaksanu. Toiset ne jaksaa, Iso-G painaa jo Lapissa ja on ohittanut jo Oulun, harmi etten ollut mestoilla, oisin muuten käyny peesaan...:)

Laajavuoresta kivan kevyt alotus tönkköjaloilla ja raksailukökkimisestä jumittavalla alaselällä ku heti gaamee mäki. Ajoin Laajavuori - Tikkakoski - Vaajakoski - Jyväskylä - Laajavuori parilla pummilla yhteensä 72km (jaketotal 1239km). Vaajakosken taajama oli semmonen metropoli, että kahavipaikkaa ja Jyväskylän suuntaa ettiessä ajelin ties missä teollisuusalueilla kilometritolokulla...Lenkillä oli sorapätkää ja kunnon nousuja niin soralla kuin asvaltillakin mukavasti. Ja jos on Oulussa paskassa kunnossa olevia teitä, niin on niitä kyllä Keski-Suomessaki...Yhessä alamäessä hakkiin kunnon muna-asennon ja enköhän jyssäyttäny tiessä olevaan reikään, niin munahousujen iskarithan sen tällin otti vastaan, eli MUNA. Loppumäki tulkiinkin silimät veessä alas eikä johtunu kyyneleet ilimavirrasta...:D Yhessä mahtavassa alamäessä päivän maxit 54km/h.

Lenkin kruunas Laajavuoren päälle kiipiäminen, tosin loppupätkä oli pakko taluttaa ku oli jo sen verran jyrkkä sorapätkä, että loppu renkaista pito ja miehestä veto. Hurjaa kyytiä painovat alamäkiajajat alas. Koko päivä käytännössä tien päällä, nyt jumittaa alaselekä kivasti eli perinteisen kesän lihashuollon paikka: sipsiäkalijasipsiäkalijaa.

Ei kommentteja: