sunnuntai 20. tammikuuta 2008

GS Oulu

La 19.1.08

Marksin vetämä Girevoy Sport leiri.

GS-tyyppisen heilautuksen, tempauksen, työnnön sekä Long Cyclen perustekniikoiden reenausta.
Monta tekniikkajuttua aukes:
- Jalakojen käyttö, tai niiden "käyttämättä jättäminen". Ite olen heilautuksessa ja tempauksessa kyykkäilyt enemmän, mutta nyt hokasin lantion käytön ja selän asennon paremmin.
- Ote. Ei tarvi koko käellä puristaa.
- Vapaa käsi, tuo tiettyä rytmiä lantion liikkeeseen kun heiluttaa apuna.
- Räkkiasennossa "rönöttäminen"

Oma kuulareeni on ollut kuntoilutyyppistä, ja liikkeiden optimointi ei ole ollut pääasia vaan se, että skuugelia halattaessa tullee hiki. Mutta tuli se hiki tässäkin..

Eli loppuun otettiin sitten kisat. Ensimmäiset kisat mulle ja tavoitteena oli pysyä mukana koko 10 minuuttia. Satunnaisten 10-minuuttisten kotikokeilujen perusteella, joissa olin tehnyt käenvaihon 10 toiston välein, oli usko omaan tekemiseen vähän koetuksella..

Työnnöissä (2*16kg) meni 84 toistoa ja 10 minsaa.
Tempauksissa (16kg) meni 133 toistoa ja 10 minsaa
Lng cyclessä (2*16kg) meni 65 toistoa ja 10 minsaa.

Eli tavoite täyttyi kaikissa. Ja koska omat rajat oli hakusessa, alut otin aika rauhallisesti ja lopussa pystyi jopa hieman kirimään. Jotenkin "minuutti jäljellä"-huuto antoi yhden vaiteen lisää.
Joka lajissa tekniikka eli ja suoritukset olivat varmaan jokainen uniikkeja. Työntöjen jälkeen kipparikallet oli kyllä ihan tulessa. Tempauksessa vasuri jaksoi 4minsaa ja loput mentiin oikealla. Long Cyclessä piti irvistää jo 2 minsan kohalla, ja lopussa tuli varmaan muutama pummitoistokin jalkojen ollessa koukussa. Summa summarum:: kaikissa tuntui pahalta. :)

Mukava maku jäi kyllä tästä kuulaurheilusta. Marksi kerkesi pariin tuntiin tiivistää GS:stä perushommat ja olennaisen ainakin meikäläiselle, jolla oli jo jotain kokemusta geishojen heiluttelusta. Helepon näköstä se on kun tekniikka on hallussa. En ihmettele yhtään että GS:ään jää koukkuun, kaikessä yksinkertaisuudessaan (ja silti monimutkaisuudessaan) mahtavan raaka laji! Lopputulos on vaan miehestä kiinni.

Ja kotiaviemisinä mammalle myöhästynyt romanttinen joululahaja, 12kg kuula. Nyt löytyy 1*4kg, 2*8kg, 1*12kg, 2*16kg ja 1*24kg. Rauassa ei oo raha edelleenkään hukassa!




Kiitokset Marksille ja Tuomolle ja muille reenareille mukavasta leiristä.

3 kommenttia:

Marko Suomi kirjoitti...

Sulla oli kyllä kova asenne!

Tuomo kirjoitti...

Tällä miehellä on luontainen tarve ottaa kaikki peliin kaikessa mitä tekee. Jos tekniikka paranee, niin vuoden päästä menee esim tempauksessa 200 toistoa ja varmasti.

Anonyymi kirjoitti...

Ei voi muuta sanoa ku jätkä kone !:)