maanantai 16. toukokuuta 2011

BJJ SM 2011

Su 15.5.11

BJJ:n SM kisat kisattiin viikonlopun aikana Jyväskylässä.
Meikäläisen "kisaprojekti" alako 2 kuukautta sitten, jolloin mun 3-5 viikottaista reeniä muuttui käytännössä pelekäksi BJJ:ksi. Osa reeneistä oli keviämpää rollia, osa "normireenejä", osa leirireenejä (tekniikkaa+sparria) sekä muutaman kerran viikossa pelekkää kovaa sparria. Oheisharjottelua tuli sitten hiukan reenien kylessä. Painoluokaksi valikoitu 88kg, joten painon kans ei tarvinu ressailla. Tuoretta purppuravyötä kutsui elite-sarja, eli ilimasia lounaita ei olis tiiossa.:) Harjoittelua haittasi pari tympiää vammaa, toinen peukalo oli viimeset viikot käytännössä pois pelistä kokonaan ja vasen lähentäjä hiasti menoa välillä. Lukkuunottamatta flunssia ja työreissuja reenit meni hyvin, varsinkin Sunnuntain kisareeneissä oli oikiaa meininkiä.

Yleensä ollaan ajeltu sianpieremän aikoihin nollat taulussa suoraan kisapaikalle, mutta nyt lähettiin Mänitsön ja Puuseppähierojan kans ammattimaisella asenteella reissuun jo edellisenä iltana. Mänitsö toki yöpyi arvolleen ja lonkilleen sopivasti porealtaan kuplien tuoksussa, kun me tavan kansa haisteli meisselinhajua sellin kokoisessa motellissa. Kisaviikonloppua edeltävä lepoviikko oli tehenyt gutaa, paikat tuntu suht hyviltä ja näläkää oli kisata.

Ottelukaavio heitti ekaan matsiin tutun ja äärimmäisen kovan miehen, Brasan seurakaverin, GB:n ruskiavyön Jyrin, jolle on tullut taputeltua leireillä. Ottelustrategia oli siis sillä hetkellä luotu ja selevä: hyvät lämmöt, ottelun alussa räväkkä alasvienti, kaasu pohojaan ja BJJ-jumalien haltuun! Omaa matsia joutu ootteleen aika pitkään, mutta tein äärimmäisen huolelliset lämmittelyt. Paino oli 85kg tai 86 ennen matsia ja sitten mentiin.

Alun tunnustelun jäläkeen sain puolittaisen hihasta veon kautta single legin, mistä noston kautta alasvienti maihin ja vastustaja pyörähti mahalleen ja mää pääsin suoraan selekään. Ahanehin ehkä vähäsen, en saanu huukkeja sisään ja menin liian "ylös" (päänpuolelle), josta vastustaja sai kaivettua mun takaraivosta mut 69:iin. Kauhia scrämbläys päälle ja pääsin ylös ja OVP-kippaan sideen, mentiin yli tatamin ja alotus keskelle. Sitte mun vahava positio eli saidi ja olin, että nyt väkisinmaataan ja kaivetaan pääpuristus, mutta vastustaja kaivo alta puolittaisen käsilukontekeleen, jonka sain suht helposti auki. Se meni siinä. Sitte gaardipeliä, jossa blokkasin swiipin ja mentiin taas ulos tatamilta. Keskellä ja taas gaardipeliä, josta hyökkäsin nilikkalukkoon, mutten saanu tiukaksi, ja vastustaja purki ==> Tilanne 2-2, jonka jäläkeen jäin alle hankalaan halffiasentoon, tilanne 2-5. Tosi hyvää top controllia vastustajalta, alta kaikki peliin ja siltausvääntöä ==> pääsin jotenki puolibutterflain kautta polovien kautta single legiin (Arthurin lempitekniikka) ja sieltä taas alasvienti ja gaardiin, tilanne 4-5.

Sitten gaardissa pikku nukahus, päästin painoa eteen ja vastustaja nappas hihat kiinni ja äärettömän hienolla swiipillä tultiin suoraan mun mounttiin, mistä kaivettiin oppikirjamainen triangeli ja Näätä taputti korinan kautta. Ottelua jälellä minsa.

Perkele.



Ihan hyvä matsi, mutta hävisin. Parempi voitti. Sijotus SM-5.
Voin vaan kuvitella miten vituttaa Olympiaurheilijaa, joka 4 vuojen reenin jäläkeen jää eka matsiin. Ottelua lähettiin voittamaan vaikka paperilla mahikset oli pienet. Mutta kaikki on voitettavissa, se on pienestä kiinni.:) Katotaan jos sais matsivideota eetteriin. Hapoilla olin matsin jäläkeen, varsinki kipparikallet vaikka pyrin ne lämmitteleen huolella. Matsi on kuitenki matsi kun addrenaliinit iskee ja täysiä mennään. Mukava jännitys oli päällä ennen kisoja, ja kaasua ois riittäny vielä moneen matsiin. Jyri vei lopulta koko sarjan ja otti tiketin EM-kisoihin, onnea!

Ens kertaan oppia: Peruspeliä pitää petrata varsinki matsivauhissa, elitessä virheistä rankastaan heti. Lisäksi pitää opetella sääntöjä, että mistä pisteitä tulee ja tunkata GOING-FOR-THE-KILL peliä ainaki kisoissa vähän pisteystävällisempään suuntaan.:) Seuraavissa kisoissa yritän päästä osallistuun myös avoimeen sarjaan, niin saa karstat pois ja lisää matsia. Lisäksi ens kerralla BJJ:ssä puotan 83:siin, sillä oon just välimallin jätkä 88:siin puvun kans. En usko, että punnituksen ollessa just ennen matsia on ongelma.

Tomi vei oman matsinsa yybertyylikkäällä flying armbaarilla joka vaihtu lennossa traingeliin, ja siitä Pohojosen Hickson mitaleille. Jock oli Lauantaina urakoinu 4 matsia, viimesen hölömöilly loppusekunneilla ja taputtanu, tippu just mitaleilta prkl. Myös naapuriseuran Iso-A veti hyvin siihen asti kunnes, finaalissa selkeässä johtoasemassa jäi armbaariin jonka aukas puolittaisellä slämmillä josta hylykäys ja EM-kisalippu jäi saamatta..:( Puuseppähieroja ja Mänitsö joutuu valitettavasti jatkaan leipätyössään ens viikolla, sillä ihan näytöstyyliin matsit ei menneet, mutta hyvin vetivät silti!:)

Ei loukkaantumisia, reeni-intoa piisaa, eli perheen&työn&siviilikiireitten ehhoilla kohti seuraavia kisoja!

3 kommenttia:

Suden Pullistus kirjoitti...

Kovat on vastukset mutta kova on Näätäki!

Tikitalk kirjoitti...

Kova jätkä!! "kohti uusia kisoja" hyvä homma!!!

Näätä kirjoitti...

Joo tarkotus o ehottomasti kisata. Kuukauen päästä ois seuraavat jos työreissut ei ryssi sitä...