torstai 26. huhtikuuta 2012

Painit sykkeellä aamusta

To 26.4.12

Nihkiää oli pyöräillä salille, sen verran jalat paalissa.
VT-Ana, Ope, Maria, Jock ja Härmä matolla. Vartti lämpöä, jonka jäläkeen painit jumpalla.

Useampi rundi, rundien välissä pikkuhuili.
- 3min paini pystystä
- 30s jumppa (sprooli, burpee, vatta)
- 3min paini pystystä
- 30s jumppa (sprooli, burpee, vatta)

Loppuun vähän tekniikan kattomista ja sitte taas pikkuvaihteilla polokien kaivokselle.
Pikku vaivat nyt vaivaa, mutta ei juuri haitannu painia. Nyt ku lämmöt laskenu niin kolottelee sieltä sun täältä. Ne kilometrit...:/

Lepoa&huoltoa siis.

Vielä Tukholman tunnelmiin: UFC Sweden Video Recap .
MMAViking.com!





7 kommenttia:

Tikitalk kirjoitti...

No ei se oo kumma, jos paikkoja kolottaa ku äijällä on hirviä treeniputki päällä (paini,puntti,pyöräily,lenkki,paini....).

Tikitalk kirjoitti...

Komia video ruottin ufc tapahtumasta!! Ei ne ruotsalaismiehet muutu, vaikka ois kuinka vaparitähteä (14:27):)

Näätä kirjoitti...

Joo anna halii! :D

Tarkotuksella nyt vetäny reenisavottaa ku raksahommat vähä seissy. Mutta heti ku alakaa paikat brakaamaan ja V-käyrä nostaa päätään, nii huomaa kuinka palijo sitä on henkinen hyvinvointi kiinni siinä, että voi liikkua niinku haluaa.

Pitäsköhän sitä jo yrittää nousta Maslovin tarvehierarkian portailla pykälä ylemmäs...

LohiJii kirjoitti...

Eikö itsensä toteuttaminen ole juuri Maslown hierarkian huipulla? ;) Huoltoa vaan kehiin. Muistan epämääräisesti kuulleeni joskus aikanaan, että maaliman kovimmat badibilderit tekee huoltoa ajallisesti noin 2x sen mitä salitreeniä. Ja kaverit vielä 40 ikävuoden ohitettuaankin vetää niillä lihoilla spagaatit yms. Iigorin nappien vaikutus on spekulointia...

Oon ite huomannut treenipäiväkirjaa pitäessä, että edes tasolle 1/1 huollon ja treenin suhteen on yllättävän vaikeaa päästä, mutta sillä viikolla kun se onnistuu, niin ne treenitkin on olleet näin mutulla heitettynä keskimääräistä laadukkaampia.

Näätä kirjoitti...

Wikipedia:
"Maslow'n mukaan ihmisen tarpeiden hierarkinen järjestys on:
1. Fysiologiset tarpeet
2. Turvallisuuden tarpeet
3. Yhteenkuuluvuuden ja rakkauden tarpeet
4. Arvonannon tarpeet
5. Itsensä toteuttamisen tarpeet"

No perkele, syömisellä, paskantamisella, nukkumisella ja reenamisellahan ollaan tosi korkialla! Mää olin aina käsittäny, että mitä ylemmäs noustaan niin "kehitytään henkisesti" ie. aletaan hakemaan kauneutta elinpiiriin, symmetriaa, syvällistä ajattelua ja muuta pas...noh, "henkistä". :)

Nojoo, tämä neandertaali pyrkii huoltaan ittesä joka ilta n.15-45min seteillä, ennen oli pelekkä venyttely + liikkuvuus, nyt alotan foam rollilla. Ja muutaman viikon jäläkeen uskallan sanoa, että jalat (mitkä pääasiassa rollaan läpi) on ollu paremmin auki. Tällä viikolla tosin paalissa. Tuommoset huollot tietty elintärkeitä, mutta nyt pääasiassa vammat on näitä kontaktilajin TÄLLEJÄ, joiden omahuolto on tietty vähän erilaista.

1:1 huoltosuhe on kyllä kova!
Reenithän pitäs suunnitella levon mukaan, mutta se on jonku pro-koutsin saarnaa jolla ei oo 8h työpäiviä, pesueen pyykkivuoria, saunan panelointia ja sataa muuta hommaa. Täällä pääse ikinä täysin levänneenä reenaan..:D

LohiJii kirjoitti...

Sinähän huollat sitten keskimääräistä treenaajaa huomattavasti paremmin! Ehkä alat aamupaineissa vähentämään testoja ja otat "teknisesti". :D Toisaalta oon ite sitä mieltä, että sanonnan mukaan rapatessa roiskuu ja jos ei rappaa, nii ei roiskukaan. Toisin sanoen aina sattuu kun painitaan, tehtiin 60% tai 120% tehoilla. Usein käy myös niin, että se suunniteltu 60% nousee loppua kohti sinne sataseen tunteen palolla, vaikka kuinka olis etukäteen miettinyt ottavansa kevyesti...

Ainakin Martin Rooney puhui juuri tuosta treenistä levon mukaan. Ei se kaikille olekaan mahdollista. :)

Näätä kirjoitti...

Joo juurikin Rooneyhyn viittasin.;)

Huoltamiskultturihan pitäis oppia jo nuniorina, mutta ei sitä vaan oppinu. Eli alotin venyttelyn n.20v liian myöhään, mutta nyt on takana suht säännöllistä huoltoa (veny + muut) jo reilu puoli vuosikymmentä, sillä ON PAKKO jos meinaa heilua. Mutta vielä ois paljon parannettavaa esim. loppuverryttelyjen, liikkuvuuksien, kirrauksien, hieronnan ym. osalta.

Ja HEY.
Aamupainit on parhaimmillaan teknisen rollaamisen ilotulitusta.:)