maanantai 27. elokuuta 2012

Uimasa 1

Ma 27.8.12

Nyt kun ei pääse täysillä painimaan ja riehkaseen, pitää käyttää "tilaisuus" hyväksi ja kehittää muita avuja. Jo pitempään mulla on ollut mielessä uintitaijon parantaminen, sillä kirkkaimman uintisaavutuksen ollessa edelleen ala/yläasteen pommilla kympistä ja 25m sukellus. Uimamaisteri Jockin ollessa Etelän vetelä, päätin turvautua kunnalliseen apuun ja pääsinkin varasijalta Aikuisten uimatekniikkakouluun.

Pikainen varustetsekkaus osotti, että vanahoista speedoista paistaa mulukku läpi ku olivat jo niin kulahtaneet, joten ehkä kaikkien parhaaksi panin ranttaliksi ja panostin parinkympin uuet ja hotit speedot. Menee ihan varusteurheiluksi, kesän alussahan ostin hammasta purren ne nelijänkympin lenkkarit...

Raksailun päälle illalla ekkoihin reeneihin missä eka lämmöksi uintia omaan tahtiin, jonka jäläkeen liukuja ja asentoon tsekkausta, sen jäläkeen 100m jalakapotkuja laualla. Ei sattana, että hapotti jalat! Siitä sitten vapppaauinnin käsiveon tekniikkaa, missä koin ha-elämyksen. Ennen oon vetäny Weismüllerissa käet sivulta, kun oikeaoppisesti kroolin veto on kaksosanen, ekan veon tulessa MAHAN alta ja toka pukkaa sivulta toisen vesimassan liikkeelle. Tuota hieroin aina 25m pätkissä ja gaameet hapotukset joka veon jäläkeen. Uintiasento pysy hyvänä ja kun homma alako luistaan, alakoin ottaan happia joka kolomannella veolla (tällöin tulee vuorotelleen molempi puoli), rytmi parani "eikä ollu kiire ottaan happia" ja pysty alakaan keskittyyn käen smoothiin veteenmenoon ja ylöstuloon kyynärpää eellä.

EI JUMALAUTA.
Mun uintitaito hyppäs kyllä tunnissa suoraan siniselle vyölle! Aivan eri malliin alako kaakelia viliseen pohojassa, plus ihan mielettömät gas-outit jokkaisen 25m jäläkeen! Mmmmmmahtavaa. Tsilijoona kilometriä ja toistoa olis tietty eessä, että rytmi ja renotus jne löytys, mutta oli kyllä mieletön kehitysaskel. Koko homma makso melekeen kurssimaksun ekalla kerralla takasi.

Tarkotus siis olis oppia uimaan niin, että vois tehä uintiharjotuksia palauttavina/pitempikestosina reeneinä. Weismüllerillä kun ollaan reenin alotuksesta vartin päästä saunassa keräämässä keuhkoja lattialta.:D Eli hyvin lähti, tekniikka alako löytyyn, tissi saa kuntoutusta ja fyysisesti rasittava reeni kaupan päälle. Huomenna jatketaan...

4 kommenttia:

Suden Pullistus kirjoitti...

Nice1 näätä!
Mulla kaveri katto kerran tunnin verran tekniikkaa nii lähti välittömästi 200m ajasta minuutti pois. Suurin oivallus oli vähentää potkimista yli puolet.
Ei se silti vielä lähelläkään hyvää oo. Otin kreetalla muutaman kerran siinä altaassa ihan oikiaa uintiaki lötköttelyn lisäksi. Ja kyllä tuoki homma voi olla kunnolla ruosteessa ku ei oo uinu valovuosiin.
Otin myös videon uinnista siellä ja spottasin ainaki sen että käännän liikaa päätä happea ottaessa, pitäis riittää ku toinen silmä on pinnalla. Mutta sillon on uima-altaallinen vettä keuhkoissa :)

Toiselta puolelta hapen ottaminen on muuten täys mahottomuus :)

Pitäs kyllä mennä itekki tommoselle kurssille ja käyä muutenki siellä uimahallissa reenaamassa että joskus vois vaikka tonnin uida vaparia ilman hukkumista.

Näätä kirjoitti...

Joo sama homma tuossa hapenotossa, tännää ekan kerran otin happia "vsurilta". Helepotti huomattavasti ku rytmi alako löytyyn ja "kurotti" pitkään vetoon jollo kääntyy automaattisesti kylellee ja naama tulee pintaa kohti samala.

Mutta oha se iha kauhiaa vielä, vaatii mielettömän määrän toistoja ja eikö uimareilla oo allastunteja ja km:iä aika mieletön määrä...

Tikitalk kirjoitti...

Ostikko speedon "mulukkukukkaro" malliset pöksyt:)?

jlindenwood kirjoitti...

Tuota olen itsekin miettinyt siis oppitunteja uinnista. No sain omasta mielestä parannettua omaa rintauinti tekniikka pienellä olympiauintien seurannalla ja muutaman pointerilla minkä pongasin sieltä :D