lauantai 15. joulukuuta 2012

Taas mennään.

La 15.12.12

Ei ne katoliset papitkaan varmaan peppubiitseillä roiku ittiään kiusaamassa, sama homma itellä kun ei voi täysillä reenata, turha kiusata sillo ittiään bloginörtteilemällä.

Noh, tässä on nyt viime viikkojen aikana veivattu omalla rahalla/työterveyellä/julukisella terveyenhuollolla ja saatu jotain selekeyttä poloven tilanteeseen. Nivelrako näyttää ihan hyvältä, mutta mitä todennäkösemmin polovessa on rustovamma, joka aiheuttaa poloven lukkiutumista ja kipuja. Polovihan on ollu viime vikkoina siinä kunnossa, että vähän päivästä ja kuunasennosta riippuen kävely on välillä hankalaa ja välillä no ploblem, ja polovessa on "kipuja"/tuntemuksia. Lämpimänä suht OK. Mutta selekiästi mies joka tuntee roppasa tietää, että kaikki ei oo 100%. Eihän polovi oo ollu täysin kunnossa sen jäläkeen ku se v.2005 operoitiin, jolloin euturistiside korjattiin hamstring-varaosalla ja kierukoihin taihettiin ruuvata 6 ruuvia. On muuten aika miehekkäät röntgenkuvat nämä viimeset.:) Operaatio onnistui silloin hyvin, ja hyvinhän polovi on tähän asti tullutkin. Aina on kuitenkin ollu takaraivossa pikku peleko, että miten se kestää ja toki aina pientä kremppaa välillä tuntunu, mutta aina niistä levolla selevitty, mutta tämä viimesin ei oo taipunukkaan huililla. Ja tämä viimesin tuli nyt vähän niinkuin out-of-nowhere iliman erityistä tälliä tm. Kilsat vaan tais tulla täyteen. Pläni on nyt, että fiilisten mukaan jumppailaan ja mitä tod.näk. mahollisesti Helemikuussa polovi tähystetään ja tsekataan miltä siellä näyttää ja sen perusteella samalla siivotaan/korjataan. Eihän tuo priimakuntoon ikinä tuu ja tosiaan nivelrikkoa pukkaa operoiduissa polovissa meleko hyvällä todennäkösyyellä.

Tilanne on nyt siis se, että jos aion loppuelämän jotenki selevitä hengissä ja pesueen kanssa vielä touhuilla, niin en lähe riskeeraan polovia ennää enempää kovaa painimalla kautta muuten repimällä. Pientä surutyötähän tässä on joutunu tekemään, kun itelle niin tärkiästä asiasta joutuu luopumaan.:( Mikään ei ole hienompaa ku lyyä jonku testosarven kans läpyläpy ja lähtä sen jäläkeen repimään siltä päätä irti, ja kotvan kuluttua taas bouncerhalata taistelun tauottua. Bondaus mikä syntyy ainoastaa kamppailussa ja juoksuhauoissa.

Vaikka tässä nyt on vaihteeksi oltu telakalla eikä oo blogia päivitelty, ei se sitä meinaa etteikö ois reenattu! Ei tässä nyt vielä kuolleita olla.:) Oon jauhanu 3-4krt viikkoon NA:tikassa kehonpainojumppia ihan perusteista lähtien: leukoja, punnerruksia, renkaita, L-sittejä ja muita staattisia pitoja, planche- ja back lever-reeniä, KSPeitä, yhen käen roikuntoja, siltoja, lohikäärmelippua ja muuta keskivartaloa jne. Alaropistolle oon teheny erilaisia askel/boksikyykkyjä, avustettuja ja kevennettyjä glute ham raiseja sekä polovelle iisimpiä tankokyykkyversioita ja pitempiä sarjoja maveja. Ajatuksena on ollu "enempi on vähempi" ja toistot hallitusti, enkä oo vejelly failureen asti. Lisäksi oon uinu muutaman kerran ja käyny iskeen kaks kertaa usiamman kilsan pertsaa! Myös foamrollaukseen ja venyttelyyn on pistäny ekstrafokusta ja aikaa.

Tänään osan pesuen kans käytiin luisteleen, polovessa ihan OK fiilis jäällä, mutta luistelun jäläkeen pientä jomotusta. Sen päälle NA:lla
- Tempausvala 15*20kg, 15*30kg, 15*40kg, 15*50kg, 8*60kg
- Yo. sarjojen välissä 5*Raaka RV
- "Shrimppiä" 10:jä
- 10*Pseudoplachepunnerrus
- 10*Rengaspunnerrus
- 2*10 rannepunnerrus  (polovet maassa + kuminauha)
- L-sittejä lyhkäsiä pitoja

Tempausvalassa loppu käet enne jalakoja, viikon kehnpainoilut tuntuu jo yläropistossa. Jalat (=polovi) OK. Rannepunnerruksiin takki auki ja itku meinas tulla ekalla toistolla, joten ei muuta ku apuja kuminauhasta. PA-LI-JO on duunia eessä siis. MWEe like it.:)

Nyt lähikuukausien suunnitelma siis:
 - NA:ssa reeniä pääpainon ollessa kehonpainoilussa
 - Vasempaan jalakaan voimaa ja kestävyyttä poloven antamissa rejoice
 - Hiihto + pyöräily + uinti
 - Metconeita "hallituissa" olosuhteissa
 - Optio nyrkkeilylle ja inva-BJJ:lle auki.:)
 - Enemmän on vähemmän, grease-the-groove, kuunnellaan roppaa ja maltetaan levätä
 - Huollot

Tänä vuonna on kyllä tullu turpiin monella rintamalla ja jotenki niistä on mies aina noussu. Ja noustaan sitä TAAS tästäki perkele. Dejavu Kesäkuun tissin repeämiselle. :) Leukaa rintaan ja lisää paskaa housuun.

6 kommenttia:

puuseppähieroja kirjoitti...

Jeah mies on takasi kehissä. Mies joka sai myös minut luopumaan sokerista kahvissa. Vaikket kolistele sarvia salilla enää niin teot kolistelee. Ja tuskin kukaan pääsee unohtaa että olet ADCC SM3. Ja ekköhän piä siitä huolen.



Tupoksen Couture kirjoitti...

Asenne-ukko!! Vierivä kivi ei sammaloidu:=)
Mahdollisiin tulevaisuuden vemppa bjj tai painireeneihin saat ainakin tämän vanahan ruunan kaveriksi:D

LohiJii kirjoitti...

Tätä päivitystä onkin odotettu. Otetaan positiiviset asiat takataskuun ja niillä eteenpäin. Jos positiiviset jutut vähenee, niin sitä enemmän niistä vähistä voi iloita. Aktiiviselle ihmiselle löytyy aina uusia haasteita. Näätä nousee!

Näätä kirjoitti...

Näätä nousee.
Joo inva- tai oikiastaan "senioripaineille" alakaa oleen tilausta.:) Meikä vois lähtä "LohiJii - road to recovery" paineihin mukaan.

puuseppähieroja kirjoitti...

Lohijiillä onki hyvä taustajoukko kasassa:) löytyy niska ja polvi vaivaista X)

LohiJii kirjoitti...

Ehdottomasti otetaan sievää painia rikkinäisten vuorolla. Alkaa tuntua siltä, että kaikki treenivuodet 20 ikävuoden jälkeen on ollut jonkinlaista "road to recoveryä". Kenties pitää muttaa ajattelutapaa, elää hetkessä ja nauttia tämänhetkisestä suorituskyvystä. :)