perjantai 21. kesäkuuta 2013

Yöpyöräily - 123km vesisatteessa

To 20.6.13

Oulun Yöpyöräily starttas klo 20 jokojokopallo-stadionilta. Runsaslukuinen osanotto oli paikalla, joku puhui sadasta pyöräilijästä.  MWE:n tiimin väreissä lähtöviivalla oli myös Koija. Keli oli keskikesäinen, eli vettä satoi ja lämpöä 12-14C. Pikkusen arvottiin Koijan kans varustusta, ja lopulta päätettiin vettää ajokortsujen päälle vielä Goretex-takit niskaan ja hanskat kätteen - Onneksi. Nimittäin tiedossa oli hyvin märkä ja kylymä 112km lähikunnissa. Evväänä reissuun oli 2*750ml Hartsporttia.

Ajoporukoita jaettiin keskinopeuden mukaan, vaihtoehot oli 27km/h tai 30km/h. Lähettiin haisteleen 27-porukan menoja jossa oli 20-30 ajajaa ja porukka-ajon konkareina (=1krt) ajo ryhymäsä suju meiltä luonnostaan. Heti ekasta metristä lähtien eessä ajavan takarenkaan raparuisku syötti hiekkavesisuihkua suuhun ja plekseihin, ja kenkät oli litimärät myös. Aika monta rengasrikkoa oli heti alakumatkassa, mutta Näätän pilttuussa oli haettu sääjöt kohilleen ja Kona pelas taas hyvin koko matkan. Suht pitkiä vetovuoroja oli porukalla keulassa, mutta pariin otteeseen pääsi itekki johtaan joukkoa.

Keli oli tosiaan tympiä, pientä kohomeloa hiipi varpaisiin ja sormiin, ja alamäissä piti pyörittää ettei jusat jäävy. n.45 kilsan jäläkeen oli kaakaotauko Muhoksella. Nakkasin samalla kaikki kamat niskaan mitä mukana oli (ekstrapaita, tuubi päähän ja salihanskat näppylähanskojen alle). JA TAUON JÄLÄKEEN OLIHAN PERKELE KYLYMÄ STARTTI! :D Muutama kilsa vejettiin reilumpaa +30km/h:n keskaria että porukka lämpes, mutta samalla tais osa porukasta tippua kyyistäkin.

Loppu 67km iskettiinkin sitten yhteen pötköön kokeneen vetäjäkaksikon peesissä hieman 27km/h keskaria kovemmin, veikkaisin noin 29km/h:tä (oma laskuri kellotti munkinmussutuksenki niin meni keskarit häneksi). Liikennettä ja varsinkin muita pyöräilijöitä oli keskiyöllä todella vähän liikkeellä. Tietynlaisessa zonessa tuli välillä vejettyä ku varpaat kohomeessa, pitkiä suoria ja kuraa roiski naamaan joka puolelta. Mutta tosi hyvällä spiritillä koko matka ja juttu lensi lähiajajien kans. Takas jokojokopallostadionille saavuttiin n.4h30minsan ajorupeaman jäläkeen ja pari kyrsää uppos mieheen aika heittämällä.

Pyöräily 112km + 11km (jaketotal 765km). Surkia keli lipsautti vetoa hieman HooCeen puolelle, mutta mies ja pyörä pelas hyvin normi-polovikipuiluja lukuunottamatta. Kämpillä ei ukosta löytyny yhtään kuivaa kohtaa lukuunottamatta persreikää missä oli muotoon valettu vaseliinituppo.:)


4 kommenttia:

Suden Pullistus kirjoitti...

Taas vois sanua että madness. Mutta ku tietää että Näätä vaan nauttii extremestä niin en sano.

Tikitalk kirjoitti...

Oi jospa oisin voinu olla muukaana!!

Koija kirjoitti...

Tiki ens kerralla messiin.

puuseppähieroja kirjoitti...

https://www.newschoolers.com/ns3/web/popups/viewimage.php?media=http://www.awkwardboners.com/wp-content/uploads/2012/01/Victory.jpg