perjantai 30. elokuuta 2013

Hyppytesti + Jalat

Pe 30.8.13

Aamusta oli fysioterapeutin vetämänä hyppytesti, missä testattiin litmasen kesän edistymistä. 3 erilaista hyppytestiä (tasajalakamax, yhen jalan 3-loikka ja koordinaatio+nopeustesti).

Lähes suora lainaus tilanteesta:
"Polven tilanne edistyy pikkuhiljaa nousujohteisesti. Toiminnallisten hyppytestien perusteella paska polovi on työhevosta heikompi, esim max.voima n.17% heikompi ja kestävyysvoima sekä koordinaatiokyky vajaat 23% heikommat. Polvi vieläkin ylirasittuu. Nyt potilas harjoittelee syksyn lihastasapainoa kuntoon, testataan uudelleen keskitalvella"

Yleensä 10% voimaeroa pidetään rajana, että URHEILIJA olisi valmis palaamaan "tosigeimeihin". Mun tapauksessa viesti oli edelleen sama kuin keväällä, rustovammojen&nivelrikon takia kivutonta päivää fyssari ei luppaa, mutta toimintakykyä voidaan parantaa. Eli reeniä jatketaan tarkasti koipea kuunnellen, että ei rasiteta litmasta liikaa ja aiheuteta tulehuksia ym. lisäpaskaa, joten maltilla mentävä. "Poloven huonot viikot" ja yleinen aikapula&väsymys tuo omat haasteensa reenien suunnitteluun ja toteuttamiseen, mutta periksi ei anneta. Juoksua/suunnanvaihtoja/kontaktittomia pallopelejä voi maltillisesti kipujen mukaan lisää, sekä yleensä yrittää vahvistaa litmasta voimaharjoittelulla. Painimaan kyllä tekis mieli, mahollisesti keveitä rolleja joskus.:)

Kaivoshukin mukaan normaaliin viikonloppurytmiin, eli vasaraa kouraan. Polovi oli raksailusta lämpösänä niin kävin vielä myöhäisillasta 15min juoksun sekä NA:lla
- Askelkyykky 10*20kg, 10*30kg, 10*40kg
- Parit polovijoogat
- 3*20 punnerrusta kahavoilta

Näillä siis mennään, maltillista jumppaa ja lisää paskaa housuun. Pitäsköhän tehä Chelsea-Bayern-huollot vai oisko Heineken-PiriPiri-setti sittenkin...


1 kommentti:

Suden Pullistus kirjoitti...

Hyvä että on olemassa tommoset mittarit nii saa faktaa projektista. Oisko ne vesileikit sille hyvä tapa vahvistua?