lauantai 14. elokuuta 2010

Kempele Maraton - 5h09min39s

La 14.8.10

Yks tämän vuojen tavote oli juosta eka maratoni lähes "pystymetästä". Eli siis suurempia reenamatta ja ressaamatta, testaten voiko paini- ja crossfittreenillä 85kg mies nilikuttaa ittesä maaliin.

Talaven aikana on tullut tehtyä kerran viikkoon kahteen n. tunnin peruskuntolenkki, eli ainakin kengät oli tutut. Kaks viikkoa sitten juoksin 15km lenkin, eli pitkät lenkit puuttu käytännössä kokonaan. Lisäksi mun kengät on mallia market-Reebok, eli aika paskat monella mittarilla. Viime viikolla maratonkunto viimeisteltiin työntömaksimeilla ja Grace:lla.:) Tämän jäläkeen huilin reilun viikon ja söin hyvin. Ke-Pe tankkailin hiilaria KillMcTingerin hyvien ohojeitten mukkaan. Ja pitihän se Tikitalkin houkutella hullutukseen mukkaan, paitsi että ei tarvinu juuri houkutella...TT:llekki kysseessä eka martti.

Aamu valakes Pohojosessa KUUMANA! Eri lähteistä riippuen lämpötila oli martin aikana lähes 30C varjossa. Ennen starttia puoli tuubia vaseliinia nivusiin ja einukseen, nännit teippeihin ja menoksi. Sovittiin TT:n kans, että naputellaan alaku toooodella rauhallisesti, koska keli oli tosiaan juluma. Lähössä ihimeteltiin leposykkeitä, jokka oli yli 100. Alakumatkasta sykkeet asettu 160iin vaikka ei lujjaa mentykkään ja pantii lämmön piikkiin. Heti ekasta juottopisteestä lähtien vejettiin koko rahalla pötsit täyteet settiä vesi-urheilujuoma-suolakurkku, ja tuota totteutettiinki sitte joka juottopisteellä. KillMcTingeri huitas meistä hyvännäkösellä askeleella ohi muutaman kilsan jäläkeen. Matkalla juostii myös tovi Paksukäsi-Villen kans.

Eka reilu 2h menikin ihan huomaamatta schaibaa jauhaessa, ja tultiinki hyvävoimaisenä kääntöpaikalle. Sitten läpänlento hilijenikin.:) Sykkeet nousi ekan kiekan ~160sta 170 hujakoilla. Yleisö ja muut juoksijat oli hävinny jonnekki ja juostiin käytännössä toka kiekka iha kahestaan. TT:llä oli n. 24km-30km kilsalla kuulemma vaikeimmat hetket. Mulla iski 30km jäläkeen oikiaan takareiteen kramppi, mutta sain sen ravisteltua pois. Juottopaikalla ei meinattu taipua sieniämpäriin ku takareijet kirras.:D Viimeselle vajjaalle kympille ku käännyttiin, nii aurinko armahti ja meni piliveen, otettiin hyvä tankkaus toiseksi viimesellä juottopisteellä ja pantiin vauhtia. Viimenen 6 kilsaa tuli kyllä meijän asteikolla lentävällä askeleella, ja oli jotenki uskomatonta miten heleposti loppu tuli verrattuna nuihin 30km kohan töptöp-askeliin. Ylämäetkin pysty iskeen ihan normisti. Tosiaan tuo lämmön lamaannuttava vaikutuksen huomas sillon selekästi.



Viimesellä kilometreillä saatiin parit selät ja tulin maaliin ajassa 5.09.39. KEskisyke 166, yks varvas mustana, muuten mies pientä jäykkyyttä lukkuunottama hyvässä kunnossa. Kuumuus oli kuulemma korjannu satoa hurjina kramppeina ja usseina keskeytyksinä, joten meijän rauhallinen juoksutaktiikka meni nappiin ja päästiin maaaliin. Aikaa voi jossitella, viiliämmmällä kelillä ois varmasti saanu reippaasti aikaa pois, mutta ei haittaa. Epämukavuutta lähettiin hakemaan ja sitä tuli, ei tosin aivan valtavalla kauhalla, eli fiksu juoksu ja maratonista jäi positiivinen fiilis. Onnittelut KillMcTingerille hyvästä juoksusta ja kiitokset TT:lle juoksuseurasta!

13 kommenttia:

Suden Pullistus kirjoitti...

RESPECT! Ja onneksi olkoon läpi pääsystä!
On kyllä ollu extreme-kelit teillä, hyvä suoritus, en kyllä ite jaksais lähteä ees koittamaan.

jlindenwood kirjoitti...

Hienosti pojat tuli loppuun asti. Varmasti auttoi ettei ollut mitään aikatavoitetta, muuten olisi saattanut noutaja tulla :)

Yksi saavutus ansioluetteloon lisää

Näätä kirjoitti...

Kiitoksia, jalat vähä tönkkönä, muttei paha. Pysty aamulla tekkee jo halakoja.:)

Aika tarkistettu, 5.09 ja risat. Kalevassaki oli juttua, että palijo keskeyttäneitä kelistä johtuen.

Tikitalk kirjoitti...

Meidän pitää laittaa checklistaan, että maratoni treenaamatta läpi +30 asteen paahteessa:)

t: tönkköjalaka

Näätä kirjoitti...

Seuraava "haaste" mietintään? Nyt vaikka semmonen mihin vois iha reenata.:)

jlindenwood kirjoitti...

No triatlonhan se on pojat

Näätä kirjoitti...

Triatloni tietty, paitsi, että niissä karkeloissa ei "kympistä pommilla"-uintimeriiteillä juuri juhulita.:D
Eikö ois mittää lähempänä omia vahavuusalueita..?

Ei oo ollu heleppoa Kempeleen martilla ajanjuoksijoilla:
http://www.juoksufoorumi.fi/vb/showthread.php?20345-Kempelemaraton-2010/page2

jlindenwood kirjoitti...

tuossa triatloniin tavoiteaika:
http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2010/08/1170602

Tikitalk kirjoitti...

Ei me oltukkaan ainoita joilla hikoilu loppui, iho muuttui kylmäksi ja kusihätä vaihtui suun kuivumiseksi vaikka joi 10 litraa matkan varrella:) Oli se vissiin aika rankka keli kokeneellekki maratoonarille.

Thriatlon on taas kestävyysjuttu. Mielummin joku 100x100kg raakana rinnalle:)

McTinger kirjoitti...

Hyvin ne äijät veti! Maalissa yks maraton-mestari kertoili, ettei oo koskaan nähny juoksijoiden kaatuvan suorilta jaloilta kesken juoksun kuten nyt Kempeleessä. Itelläki ihoa kylmäs välillä juostessa ja kusella tartti käydä vasta seiskan maissa illalla :)

juha kirjoitti...

Äiä on ÄIJÄ! Meleko kova suoritus tuolla reenillä.

Mika kirjoitti...

HKaverihan vetäs, täällä menee harrastelijajuoksija hilijaseksi! SEuraavana vuonnaa rikkoon 4 tunnin rajaa! ;D

Näätä kirjoitti...

Jos sinä oot "Harrastelijajuoksija", nii mikä meikä.?:D

Lyhkäsempiä matkoja voin juosta aikaa vastaan, palavelee meikän tarkotusperiä paremmin. Voishan maratoonin käyä aina kerran vuojessa retkeilymielellä tietty..