sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Sawo Open 2011 jäläkilöylyt

Su 19.6.11

Valamistautuminen ja herkistely kisoihin haettiin raksaillessa, pysy ainaki roppa liikkeessä. La-aamuna polokastiin mullilauman kans Kuopijjoon missä oli epävakkainen sää, ja kisat jouvuttiin taas pitämään bunkkerissa uimaranna sijaan plääh.

Puntarilla farkut jalassa 86kg, eli no problem. Pikapuuroa, leipää ja urkkajuomaa naamaan ja alotin ne vähintään tunnin lämmittelyt pikku lenkillä. Sitte joka paikka lämpimäksi ja painia poikain kaa, sykkeet kunnolla ylös. Olo ei ollu ihan ykkönen jostain syystä.

Eka matsiin vastaan Kuopion jannu. Alakutunnustelun jäläkeen voimashuutti, mutta jäin gaardiin. Ähistelyn jäläkeen polovi aunukseen, päälakea kaverin naamaan ja kuppia hakemaan halffista. Ei lähteny kuppi, mutta gaardin ohi. Kokeilin sidestä puolittaista pääpuristusta/Nortin gilijotiinia, ei lähteny, niin vaihoin 69:siin mistä lemppari pääpuristus ja kaveri taputti reilun vajaan 3 minuutin kohalla.

Toka matsiin Mikkelin mies, ennen matsia pohkeestä veti suonta jostain syystä. Pumppasin ja ravistelin sitä auki ja ryystin urkkajuomaa. Puuseppähieroja ravisteli kans. No matsi käyntiin ja alussa hiukka päästävetelyä, mutta aika pian yhen jalan voimashuutti suoraan sideen. Meni yli alueelta niin siirrettiiin keskelle, mutta samalla alako pohkeesta vettää suonta iha helevetisti.
Pumppailin auki samalla ku käveltiin keskelle. Ajattelin, ettei kannata nyt kauaa ähistellä ja panin kaasua. Kuppia, kaveri siltaa, kontraan ja haen kimuraa 69:stä. Ei lähe, scrämbläystä ja päävyn halffiin. Tomin roosterilla mounttiin, kuppi ei lähe, vaihan jusukieliin, korisee muttei lähe ku kaveri siltaa ja alle gaardiin, josta kaivan triangelin. Kaveri puolustaa, päävyn mounttiin triangeli kiinni. Siitä naama+käsipuristusviritelmää. Kaveri tuntu olevan ihan loppu, mutta taistelee ittesä vielä tosi hyvin irti ja päävyn päälle gaardimaiseen positioon mistä kaveri kaivaa jalan ja hakee heelhookkia. Ei saa ihan kiinni, pysyin rauhallisena pyörin vähän ja sain jalan irti mistä gaardin kautta sideen ja pisteet, knee-on-belly ja pisteet. Kokeileen taas Nortin pääpuristusta, saan kaapelin tosi hyvin kiinni, päävyn mounttiin josta liinat kiinni ja kaveri taputtaa pääpuristukseen ajassa n.5:30.

Tässä matsissa tuntu, että koko ajan oli hyvä kontrolli hyökkäsin aggressiivsesti ja pääsin kokeileen montaa lopetusta. Matsin anut huono puoli oli tuo huolimattomuus mistä kaveri pääsi kokeileen jalakalukkoa.

Kolomanteen matsiin normilämmöt ja Puuseppähieroja auko taas paikkoja. Vastaan Mikkelin vahava patukka, mua huomattavasti lyhyempi mutta tosi vahava sälli. Pystyssä työnsin eteenpäin ja yritin hakia kravattia/pääpuristusta. Noin minsan jäläkeen häirintää yläkertaan ja doubleleg-GSP:hen, josta kaveri lähti (minä mukana) komiasti seinään. Tuomari oli stopannu ennen ku päädyttiin mattoon ja homma jatku pystystä keskeltä.

Kaveri yrittää ilmeisesti hyppytriangelia, puolustan ja käännän kaverin halffiin. Vastustaja hakee hyvin kimuraa, puolustan ja haen kuppia, ei lähe, saa gaardin kiinni. Kovaa ähinää gaardissa, pojat huutaa kulumasta, "että elä hötkyile, kohta alakaa pisteet". Passailen hieman ja vejän happia, sillä alako tuntuu jo pientä kaasuntumista. Pisteet alakaa ja kaveri kääntää ittesä hyvin alta osittain sideen ja mennään ulos tatamilta. Mennään keskellä ja homma jatkuu. Kaveri puuskuttaa jo kovasti, ootan, että kaveri vaihtaa lantion ja alakaa mallaan sideä...josta meikän favoriitti-siltaus mistä 69:siin (2 pistettä) ja pääpuristukseen, kaveri skrämblää alle open gaardiin, mun kuluma huutaa "kaasua" ja paan pykälää kaverin puuskuttaessa jo aika raskaasti, mutta kääntää tosi hienosti ittesä päälle. Johan silti 2-0 ja homma jatkuu keskeltä. Pikkusen alta gaardia, ja potkasen kaverin kauas ja nousen pystyyn. Pystyähinää, pyrin taas työntämään koko ajan eteenpäin ja olemaan aktiivinen, kaveri yrittää vetää ilmeisesti butterflaihin, ohitan sideen, knee-on-belly, mounttiin (7-0) josta pääpuristusta, kaveri pyörähtää ja antaa selän. Bodytriangeli josta RNC ja taputus muutama sekka ennen loppua.

Taktisesti ihan hyvä matsi, tajusin huilata vähän ennen pisteitä enkä höökiä ku alakoin väsymään. Vastustaja haki tosi hyvin kimuraa ja oli helevetin vahava, mutta sippas lopussa mistä pääsin sitten dominoimaan ja lopettaan.

8min finaaliin vastaan Kuopion vahava sälli, joka oli omassa kaaviossaan alistanu Puuseppähierojan ja Henkan, eli oli "koston" paikka.:) Lähen alussa hakeen kaatoa yläkerrasta ja jalasta, pyörähettään tatamilta ulos ja jään kasan päällimmäiseksi, mutta homma jatkuu pystystä. Tönimistä, teen huolimattoman jalakoihinmenoyrityksen ja kaveri nappaa heti pään kiinni, taistelen itteni pois. Pystypaini jatkuu ja haen overhuukin josta vejän palomihenpyörän, kovari puolustaa ja pyörähyksen kautta päävytään gaardiin, minä päällä. Tovi ähinää, jonka jäläkeen kaveri saa jalan naaman eteen ja hakee omoplataa ja sitä toista minkä nimiä en tiiä.:D Puolusutan pyörähtämällä päälle mistä skrämbläys-alasvienti ja päälle halffiin. Kuppia kiinni, mutta kuluma kieltää, ei kuulema tuu...Kaveri taistelee puolittaisen gaardin, 4minsan jäläkeen tuli pisteet, jonka jäläkeen Tomin gaardinohituksella ja hirmutyöllä 69:siin josta pisteet (3-0). Kaveri alako tuntuu jo aika väsyneeltä, saan pääpuristuksen aika hyvin kiinni 69:stä, mutta oon itekki jo väsyny nii puristus ei riitä. Kaveri nousee vielä pystyy, roikun puolittain mukana, kaveri kääntää armbaariin, puolusta ja ollaan gaardissa. Taas kauhialla työllä ohitus sideen (pisteet), ja molemmat aika puhki. Kaveri pyörähtää alta, ja pääsen pyörähtään selekään, toinen huukki kiinni, mistä jousipyssyllä toinenki huukki sisään (tilanne 9-0). Kaveri yrittää jaloilla niputtaa mun jalat, puolustan ja saan bodytriangelin kiinni. Viimenenen 30 sekkaa haen RNC:tä, mutta pääasiassa pelaan varman päälle. Kello soi ja toinen Sawo Open mestaruus plakkariin!

BJJ SM:n pienen pettymyksen jäläkeen oli kiva päästä taas voittojen makuun es piirikunnallisissa, sillä Suomen terävimmän kären mukana ei enää ruuhkavuotinen pysy.:) Matsit meni siis aika mukavasti. Joka matsissa tuntu, että mulla kaasua vähän enemmän ku kaverilla. Niinku eilen kirjotin, jossain vaiheessa päivää tuntu tosiaan, että "taijan olla liian vanaha tähän sontaan" ku suonta veti, mies oli ihan lopussa ja piti vanaha rotisko saaha taas lämpimäksi ja matsikuntoon.:) Osittain varmaan tankkaus meni pieleen, koska tuli niitä suonenvetoja. Tais olla muuten viime vuonnaki..Muutaman kerran matseissa herpaantu ja menetin positiota, mutta sain taisteltua takasi. Tuohon oon reeneissä keskittyny, että oon aktiivinen sillon "kun pitää olla" ja taistellaan positioista, eikä aloteta riehumista vasta sitten ku positio on menetetty. Pystyssä tarkotus oli olla aktiivinen ja olla se eteenpäinmenevä osapuoli, ja joka matsissa alasvienti onnistu joskaan ei ihan täydellisesti. Positiivista oli myös kolome lopetusta pääasiassa lemppareilla, finaalissaki oli suht lähellä. Kuppia kokeilin joka matsissa, mutta ei vaan uponnu vaikka reeneissä kolisi kivasti. Sitä pitää siis vielä hioa. Erityiskiitos Puuseppähierojalle ja Poketeelle huipputason kulumatyöskentelystä! Kelloa ja selekeitä ohojeita tuli ja hyvää taktiikkaa.

Muut jannut hävis ekat matsit, mutta dominoivat sitten B-sarjaa ja ottelivatkin suunnilleen kaikki keskenään ja saivat hyviä matseja. Poketee loukkas ekassa matsissa poloviaan, toivottavasti ei menny pahasti..:( KOtimatka menikin sitten perinteisesti.

Nyt ropassa kivistää joka paikkaa, eniten pohkeita ja lähentäjää. Palauttelu alotettiin moottorisahan ja kirveen kans touhutessa. Tarkotus ottaa nyt leediä ja antaa jo pitempään vaivanneiden vaivojen vähän parantua. Reenit tullaan menneen perheen, siviilikiireitten ja työn ehhoilla. Kesän ajan yritän ottaa CF:ää voimapainotuksella mukaan, sillä viimeset lähes 3 kuukautta oon paininu puvulla tai iliman, niin vähän huoltavaa jumppaa tarttis. Kamppailua varmaan nyrkkeilyn muodossa, sillä lähentäjä ja polovi äityy paineista heti. Loppukesän kisailuihin ei tällä hetkellä oo mahottomasti virtaa, sillä kesällä on tosiaan hommaa. Mutta eihä sitä ikinä tiiä.;)

Näätä kuittaa.

4 kommenttia:

puuseppähieroja kirjoitti...

Nyt on mänitsö ylpeä tiimistään :)

Tikitalk kirjoitti...

Hyvin oot vetäny back to back vuosina sawossa, vaikka valamistautuminen ei oo menny niinku elokuvissa. Joko uikkarit nostettiin vänärin seinälle:)?

"I'm too old for this shit" = tuostahan tässä on kyse ja sen voittamisesta. Eikai ne voitot liian heleposti saa tulla. Sitä paremmalta se voitto maistuu mitä syvemmällä joutuu käymään henkisesti/fyysisesti!

Suden Pullistus kirjoitti...

Kyllä se näin on että vanhat siat jyllää!

Näätä kirjoitti...

Ei kelit suosinu taaskaan niin kisat oli bunkkerissa, eli Vänärin vallotus uupuu vielä. Ja kaikissa kisoissa on tullut reeneistä poiketen vejettyä aina uikkareissa eikä trikoissa, joten vielä ei luovuta n.10v vanhoista Apache-speedoista.:)

Joo totta tuo Tikin pointti!

Nimim. Roppa edelleen hellänä