maanantai 30. tammikuuta 2012

CF SM 2012 jäläkihiet

La 28.1.12

MWE:n paistit ajeli siis viikonlopuksi Poriin Crossfitin SM-kisoihin.
Matka oli piiiiitkä.

Pelipäivänä aikanen herätys ja mestoille Crossfit Prin hienolle salille.
Ilimottautumisen jäläkeen julukastiin aamupäivän lajit ja Mikko Salo kävi tiukat liikestandardit läpi. Epäpuhtaita toistoja ei laskettaisi.
Pitkä päivä oli edessä ja kun ekat lajit oli julkaistu, nii diisseli piti saada käyntiin ja lämpimäksi. Se tarkotti hitaasti kiihyttäen huolellisia lämpöjä ja sykkeet ylös aivan niinku painimaan olisin ollut menossa.

1. Laji "Kokkelin Filtteri"
8min30sek aikaa suorittaa
- 2000m soutu
- Rinta-tankoon-leuat (C2B)
C2B-leukojen tulos on lopputulos.


Mulla tulos 13 leukaa.
Soutu tuntu tosi hyvältä. Ikinä en ole 1000m pitempää soutanut, ja nyt vedin 2km noin 1.47/500m vauhdilla. Leuoissa tuli muutama hylsy, mikä tietty nyt jälkeenpäin harmittaa. Mutta ihan hyvä alotus ja diisseli oli saatu käyntiin.
Sijotus 30/59

2. Laji "Hantsvärkkäri"
1min Parallel negatiiviset käsiseisontapunnerrukset (KSP)
1min LEPO
1min MuscleUp


Tulos 3+9 = 12 toistoa

KSP:t tehtiin siis käsipainoin kahvoista, ja käsipainot olivat kyynärvarren+kämmenen mitan päässä toisistaan. Mikä on todella kapea oteleveys. KSP:eitä kirjaimellisesti runttasin 3kpl, jonka jälkeen paukut oli käytetty ja lopetin yrittämisen hieman ennen minsan loppua. Mankkua kouriin ja kohti renkaita. MU:ssa piti lähtä roikunnasta "renkaat auki" ja yläasennossa myös "renkaat auki". Muscle-uppeja meni 9kpl, tais oll 7+2. Tässäkin olis ollu pikkasen parantamisen varaa, 1-2 toistoa olis ehkä tullu jos ois dippiin polokassu kippiä, eikä vaan punnertanu. Hyvä suoritus kummiski. Tässä lajissa alako yleisö oleen jo lämmennyt, tosi hyvä meteli oli jo.
Sijotus 15/59

3. Laji "Pirun pulkka"
- 120kg kelekka (Prowler) työntö 20m


Aika 6.780s.
Lähtöasento oli vähän hakusessa, ja kun katoin Koijaa niin sillä jalat vähän suti lähössä. Yritin tikata alun ja pitää temmon maaliin asti. Suorituksen jälkeen tuntuki, että ihan OK meni, mutta tulosluettelon sija 46. kerto totuuden. Lyhyt matka niin pienestä oli kiinni. Kun analysoitiin jälkeenpäin, kelkka olis pitäny "heijata" yläropan liikkeellä liikkeelle, eikä vaan lähtä puskemaan. No, eka kerta ku puski prowleria eli tekniikan nyanssit haussa. Kisojen ainoa "pettymys".

Sijotus 45/59

4. Laji
3 kierrosta aikaa vastaan:
- 12 * trusterit 2x16kg käsipainoilla
- 6 * wallballia 9kg 4m korkeuteen
Aikaraja 6min.

Aika 3:38

Lounaan jälkeinen laji ja eriä mentiin miesten sijoitusten mukaan. Käytännössä 54 toistoa trustereita...bleargh. Saatiin käsipainojen pitämiseen hyviä vinkkejä kanssakilpailijoilta, mutta kaikki olivat enemmän vähemmän hukassa 4m wallball-korkeuden kanssa. Eli jokaiseen toistoon tulis keskittyä. Lauteille mennessä takaraivossa oli pieni epäilys, että saapa nähä miten äijän käy, sillä trusterit ei oo meikän suosikkeja toisin kuin esim. Metconholic-Tikin. Yleisön kattilassa alako oleen jo painetta ja metelin sen mukanen,

2 ekaa kiekkaa putkeen, kolomannen kiekan trustereissa yks puhaltelu ja yks wallball FAILi, eli lähes täydellinen polokasu. Oman erän voitto ja RoidRage-tuuletukset pääälle yleisön pauhatessa! Mahtifiilis!

Sijotus 15/59

5. Laji "ReeTee"
5 kierrosta aikaa vastaan:
- 12 * Maastaveto 70kg
- 9 * Raaka RV 70kg
- 6 * Push jerk 70kg
Aikaraja 10min


Tulos 3 kierrosta + mavet + 6RV.tä.

Jalat oli trusteripiinan jäliltä ihan loppu. Mieletön homma oli saaha jaloista hapot es vähä liikkeelle. 70kg DT pisti jo ajatuksena taas uskoa koetukselle. Ei mitään, paistit lauteille, tunnelma edelleen katossa. MWE-tiimi asettu asettu selän taakse mylyvimään tsemppiä. Eka kiekka tais mennä kaikki putkeen, tokalla ja kolomannella kiekalla sarjojen pätkimistä jo. Ei tainnu tulla ku yks faili ylöstyöännössä huonon lukituksen takia.

Lähes maksimiveto KOVAN PÄIVÄN päätteksi.

Sijotus 22/59

==> Lopullinen sijotus 24/59

Mitä lähin kisoista hakemaan:
- Lomaviikonloppu raksalta - CHECK!
- Kaikki lajit läpi "määrättynä" - CHECK!
- Hangloose-kuva Mikko Salon kans - CHECK!

Tosi hieno viikonloppu.
Vaikka kisoihin valmistauduttiin kaukana optimaalista, niin kyllä kisapäivä on aina juhulapäivä kuntourheilijallekkin. Ei paina työ- eikä arkihuolet, keskittyminen on pelekästään kisaamisessa. Ja silloin löytyy miehestä uusia vaihteita.

Pikkuvaivat hävis lämpöjen alle korvaantuakseen ekojen läjien jäläkeisellä alaselekäjumilla siihen asti, kun jalat löi trusterien jäläkeen paaliin. Nyt all-around paikat mukavasti hellänä. Mahalihakset kipiänä pelekästä nauramisesta. Tankkauksen hoijin päivän aikana hyvin, sillä kusella tuli käytyä varmaan 20 kertaa!:D

Niin miesten kuin naisten voittajat on elukoita. Itellä ei ois löytyny enää potkua MADNESSmäiseen finaaliin kyykkääämään. Tuolla tunnelmaa naisten finaalista.

MWE-tiimi veti omalla tasollaan, ykköstykki-Tiki jäi harmittavan niukasti ulos finaalista, mutta tulee palaamaan kovempana kuin koskaan. Kaikilla jäi jossiteltavaa, mutta niin varmasti myös muiden tiimien urheilijoilla. Kuvia varmaan tulee joskus Porin sivuille.

Kiitos MWE-tiimille!
Nyt vähä huilia...raksalla.

PS: Ebenpuu TOMI BJJ EM-hopeaa! Ties kuinka mones arvokisamitsku. OSS!

6 kommenttia:

jlindenwood kirjoitti...

Näkee vaan kuinka hyvät pohjat pojalla on. Varmaan se kovin terävyys ja maitohapoilla jauhaminen jäi tällä kertaa sinne villojen ja panelien väliin :D

LohiJii kirjoitti...

Tuota "raksalta sijalle 24" ollaan Kamppailuklubin jätkien kans ihmetelty useampaan kertaan ääneen. :D Pohjat ja asenne täytyy todellakin olla kunnossa. Onnittelut hienosta suorituksesta!

Näätä kirjoitti...

Kato Lohijii the Phenom.:)

Nojoo, jos on ikänsä urheillu niin pakkohan sitä jonkinlaiset pohojat on olla.

Ja jos tykkää reenaamisesta, nii elämäntilanteitten mukaan pitää vaan nöyrästi treenata kovaa, monipuolisesti ja järkevästi. Ja uskaltaa kokeilla uusiaki juttuja.

Simppeliä.:)

LohiJii kirjoitti...

Phenomista en tiedä, mutta hyvä kun tunnistit! :)

Tosiaan itekki olen koettanut miettiä, että mitä sieltä lapsuuden ja nuoruuden miljoonista harrastustähdenlennoista ois jääny käteen, jota vois tällä hetkellä hyödyntää painihommissa.

Mutuna vois heittää, että Crossfit monipuolisena fyysistä ja etenkin henkistä kapasiteettia koettelevana lajina saattas tuoda esille juurikin niitä aiemmin hankittuja pohjia, joskin monet liikkeet (MU, c2b leuat yms.) vaativat huomattavan määrän spesifiä taitoa.

Se on muuten ihmeellistä, kun treenaamiseen on tullut vasta 25 ikävuoden pamahdettua lasiin tuo ominaisuus "järkevästi". Ois säästyny monet harmit, kun ois tuon tajunnu aiemmin, mutta viedään tätä ilosanomaa nyt sitten eteenpäin nuoremmille sälleille. :)

Näätä kirjoitti...

Nujuhan on ja tulee aina olemaan mulle numero 1.
Jos haluaisin olla mahdollisimman hyvä painissa, niin käytännössä kannattaisi reeneistä 90% olla painia.
Mutta ku huippu-urheilijan ura ei ikinä auennut, nii voi reenailla ihan miten haluaa.:)

CrossFit-reenin (= voimaharjoittelu, painonnosto, voimistelu, metconit..) yks koukuttavimpia hommia on juuriki ne taitoa vaativat jutut. Onnistunut MU tai enari tempauksessa antaa niitä reenin orgasmeja. Kuten toki myös asenteella läpi vejetyt metconit.

Vaativathan osa jutuista hyvinki spesifistä taitoa, mutta kaikki ovat ihmisten tekemiä temppuja, eli nöyrällä treenillä myös tavan paistien saavutettavissa. Minä oon yks elävä esimerkki.:) Ja pitää muistaa, että "Crossfit-laji" on voimalaji. Tuli taas näissä SM:issä esille. Ilman voimaa ei ole taitoa ja toisinpäin.

Mutta ihan saletisti lapsuuden/nuoruuden monipuolisesta harrastepohjasta on aina hyötyä! Eikä kannata unohtaa "vanahanakaan" monipuolista reenaamista ja astumista epämukavuusalueille tai uusien taitojen oppimista.

Meleko saarnaa! Kuha vaa reenaa jotahi.:D

LohiJii kirjoitti...

Hyviä huomioita. Taitoja voi oppia kaiken ikää, lapsuudessa sitä on vain vähemmän kyyninen ja enemmän avoin uusille asioille, niin tulee kehitystä kuin itsestään. BJJ:ssa huomaa niiden sällien kehittyvän hurjinta vauhtia, joilla on nöyrä asenne ja hauskaa treenatessa.

Olen samaa mieltä, että ilman voimaa ei ole taitoa ja lisäksi ilman voimaa ei toisinaan ole myöskään cardiota. Esim. painihommissa voi miettiä, että kun pusketaan toisia päin, niin voimakkaampi tekee suhteellisesti kevyempää suoritusta -> ei piiputa niin nopeesti kuin vastapuoli, jolle jokainen ponnistus on maksimaalinen suoritus. Olen voimatreenihommissa vielä amatööri, mutta silti tuntuu, että moni aivan kansainvälinenkin huippu lajista riippumatta aliarvioi ja treenaa perusvoimaa aivan päin persettä.