keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Cooper - Täyellinen romahus

Ke 6.5.12

Cooperin juoksutesti (maksimimatka juosten 12min)
Tulos 2900m.


Kaivoksella oli mahis juosta Cooperi työaikana, niin Näätä oli tietenki mukana. Cooperi juostiin kaivosta ympäröivällä pyörätiellä, kiekalla (n.1100m) yks pitempi nousu ja alamäki.

Alakulämmöt juosten ja heilutellen n.20min.
Jalat tuntui tukkoselta vielä Sunnuntain kyykkäilyistä, mutta ihan OK:ilta silti ja luotin Näätän kisa-ylisuorittamiseen, että 3000m raapastaan AINA riippumatta valmistautumisesta. Pläni oli juosta iliman kelloa "rentoa parasta mahdollista vauhtia", ja ottaa alussa sopiva peesi kaivoksen himohiihtäjistä. Cooperihan on julma testi, jos lähet liian hitaasti et voi juosta lopussa metrejä kiinni, ja jos aloitat liian kovaa tulee noutaja...Täytyy tunnustaa, että lähtöviivalla hieman hirvitti edessä oleva veto. Niinku aina tämä testin kanssa.

Alussa tosiaan reippaasti lommoposkien peesiin, ihan ok tulin ekan kiekan (1100m, n.4min), toisella kiekalla aloin tippumaan jo kirkkaasti peesistä ja kolmannelle kierrokselle lähtiessä iski seinä vastaan! Viimeinen 4 minuuttia oli ihan täyttä horroria! Tuntui, että miehestä löytyi pakkivaihde, jalat ei vaan iskeneet ja mielessä vaan yks ajatus, että "eikö tämä lopu koskaan" ja ukkoja tuli takaa ohi. Pillin soijessa "never go lying on your back"...joo haesta ite ja keuhkot huusi hoosiannaa. Lopputulos 2900m (GPS-miesten mukaan reitti merkattu 70m liian lyhyeksi), mutta oli mikä oli: ELÄMÄNI HUONOIN COOPER-TULOS.:(

Kova pettymys siis.
Oon tosiaan pitänyt ~3000m Cooperia rajana, että jos menee alle niin on poika eikä mies enää.:) Mutta anaalyysi: Miehessä vika, huono ja tyhymä juoksu. Juoksemista alla vähänlaisesti, niin otin alun aivan liian kovvaa ja tuli täydellinen katkeaminen, ei pystynyt "päällä runttaamaan" viimesellä kiekalla ollenkaan kun tankki ja jalat oli vejetty alussa tyhyjäksi. Enää ei välttämättä kolomia tonnia raapasta pystymetästä, vaan ois pitäny ottaa alle useampi coopervauhtinen vetoreeni, jotka ois varmasti auttaneet tuossa vauhinjaossa ja nöyrtyä juokseen kellon kanssa. Mutta jospa sitä ottas opikseen. Ja juoksis kovempaa.

Noh, nyt kun ei voi painia, niin pysytään alkuperäisessä suunnitelmassa eli CF:ää ja intervalli-juoksua. Syksyllä Cooper re-check. Tai sitten taas vuojen päästä samoilla selityksillä.:)

5 kommenttia:

Tikitalk kirjoitti...

Uuh COOPER! Turha sun olla pettyny 2900m, sillä onhan se raaka "treeni" ja varsinki epätasasessa maastossa ilman tunnin lämpimiä tai muutaman kuukauden intervallivetoja. Sun roppa ei oo kuitenkaan perus "risto ulmala" tyyppiä:)

Alun oot tosiaan vetäny liian kovaa, joka nyt kostautu lopussa, jossa coopperin TESTI alkaa. Tasasella vauhin jaolla oisit varmasti vetäny 3000m pintaan.

ps: Sain luvan cf-salilla maata selällään metconin jälkeen, joten fuck the animal surender...:)

Koija kirjoitti...

Empä oo näätää koskaan lukenu näin pettyneenä aiemmin treeniin. Mut cooperi on kyllä perseestä. Tiki: kuka anto luvan maata? :D

Tikitalk kirjoitti...

No Comments:)

Suden Pullistus kirjoitti...

Joo, hyvä suoritus tuo on joka tapauksessa. Radalla ois eri juosta ku tuommoset ala- ja ylämäet rikkoo rytmin eli se 100 metriä ois varmasti sulla tälläki kunnolla juostavissa paremmin.

Näätä kirjoitti...

Joo, itkin itteni uneen ja vakuuttelin ittelleni , että 3000m ois menny jos oisin alottanu fiksummin.:)