torstai 7. maaliskuuta 2013

Sitkumista

Ma 4.3.13

Työmatkapyöräilyt semi-iskulla ja töisä ja kotona leukoja

---------

Ke 6.7.13

Maakunnan pajoilla, vältin juuri motarin kaaoksen. Myöhään illasta megalumitöitten päälle:
Kuntopyörä-intervalli 4min (30s-30s)

"Mikro-JT"
9-6-3
- KSP
- Dipit renkailla
- Punnerrus

2. ja 3.:lle kiekalle KSP:eissä 20kg Roguekiekko alle ku hyyty ihan täysin.

----------

To 7.7.13

Hiihto 50min johon päälle NA:ssa

- Mave 5*100kg, 5*120kg, 5*140kg
- 1*Mönkkösen keskivartalo

Sitkumista on. :(
Polovi vaivaa aamusta asti heti ekasta askeleesta, ja miehen toimintakyky ei oo kyllä raponen. Yritän nyt haeskella mikä liikkeen, levon ja kuunasennon suhe ois sille parasta...Vähänenki liike tekee silti päälle hyvvää.

1 kommentti:

LohiJii kirjoitti...

Muutama omakohtainen tipsi polvelle, vaikka varmaan tiedätkin näitä jo ihan liikaa + tieto lisää tuskaa:

1. Starretin Kelly (uuh, iihhana) totesi eräässä seminaarissaan, että mave on polvivammasta toipuvalle parhaita voimaliikkeitä. Ite allekirjoitan tämän lyhyellä kokemuksella. Ei vaivaa mitenkään polvea liikeradan ollessa varsin pieni ja saa kuitenkin malmia lisätä ihan huolella.

2. Polvelle pitää saada vidusti liikettä, niinku tiedät. Ite vihaan kuntopyörää, joten yksinkertaisesti pyörittelen polvia päivittäin aina kun ehdin. Liikeradan tulee olla varsin pieni, koska polvea ei ole tarkoitettukaan vääntyväksi reilusti sisä-/ulkopuolelle keskilinjasta. Hmm... kenties joskus minulle on näin käynyt painihommissa... Tsatsouline totesi dynaamisesta liikkuvuusharjoittelusta sen, että hyvänä nyrkkisääntönä ropiston nivelet tulisi käydä läpi iän mukaan (ts. jos on 30v = 30 pyöritystä/liikettä per nivel), MUTTA jos on vammautunut paikka, niin siihen pitäisi laittaa kierroksia n. 300. Kierukan alueella on luonnostaan about 0 verenkierto, joten oletan tuon pyörittelyn vaikuttavan mm. siihen. Tämä on tuntunut auttavan minulla kipuiluihin.

3. Etsi ongelmakohtia polven ylä- ja alapuolelta (taitaa olla taas Kellyä, uuh). Ts. jäykät pohkeet, takareidet, lonkankoukistajat ym. aiheuttaa ylimääräistä rasitusta polvelle. Ite tajusin, että mun rikkinäinen nilkka on todennäköisesti ollut yksi syy tuohon polven hajoamiseen, koska se vaikuttaa jokaiseen askeleeseen, kyykystä ym. puhumattakaan.

4. Jos haluat ravitsemuksella vaikuttaa kuntoutumiseen, niin MSM-jauhe voi auttaa nivelten korjautumisessa. Ei ole pomminvarmaa ja jauhe maistuu kissankuselle, joten mieti haluatko lähteä tälle tielle. :D Itse en ole huomannut vaikutusta, mutta en ole toisaalta pystynyt vetämään överimääriä.

Tsemiä kuntoutukseen. Tämä on niiiin hidasta ja pääkopalle vaikiaa hommaa, mutta jaksetaan silti painaa pyyteettömästi etiäpäin! :)